Tonhalas hamburger recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg tonhalsteak
- 1 db vöröshagyma nagyon apró szeletekre vágva
- 1 gerezd fokhagyma nagyon apró szeletekre vágva
- 1 teáskanál minőségi mustár
- 2 teáskanál koriander – ha lehet friss
- só
- bors
- olíva olaj
- friss zöldségek
Elkészítése: A jól lehűtött tonhalsteak-et daraboljuk apróra, majd adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a mustárt, a koriandert, a sót és a borsot. Lazán dolgozzuk el a hozzávalókat, majd tegyük vissza a keveréket a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Ebből a mennyiségből vizes kézzel 6 korong alakú hamburger pogácsát tudunk készíteni, amelyeknek a külsejét végül be kell olajozni. A tonhal burgereket mindkét oldalunkon 4 perc alatt közepes lángon süsük meg egy serpenyőben.
A tonhalas hamburgert pirított cibattában, vagy hamburgerzsemlében tálaljuk sok-sok zöldséggel, és egy kis majonézzel.
Tipp:
Ehhez az ételhez egy könnyű fehérbort, sauvignon blanc-ot tudok ajánlani.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.