Tonhalas hamburger recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tonhalsteak
- 1 db vöröshagyma nagyon apró szeletekre vágva
- 1 gerezd fokhagyma nagyon apró szeletekre vágva
- 1 teáskanál minőségi mustár
- 2 teáskanál koriander – ha lehet friss
- só
- bors
- olíva olaj
- friss zöldségek
Elkészítése: A jól lehűtött tonhalsteak-et daraboljuk apróra, majd adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a mustárt, a koriandert, a sót és a borsot. Lazán dolgozzuk el a hozzávalókat, majd tegyük vissza a keveréket a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Ebből a mennyiségből vizes kézzel 6 korong alakú hamburger pogácsát tudunk készíteni, amelyeknek a külsejét végül be kell olajozni. A tonhal burgereket mindkét oldalunkon 4 perc alatt közepes lángon süsük meg egy serpenyőben.
A tonhalas hamburgert pirított cibattában, vagy hamburgerzsemlében tálaljuk sok-sok zöldséggel, és egy kis majonézzel.
Tipp:
Ehhez az ételhez egy könnyű fehérbort, sauvignon blanc-ot tudok ajánlani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »