Tonhalas hamburger recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tonhalsteak
- 1 db vöröshagyma nagyon apró szeletekre vágva
- 1 gerezd fokhagyma nagyon apró szeletekre vágva
- 1 teáskanál minőségi mustár
- 2 teáskanál koriander – ha lehet friss
- só
- bors
- olíva olaj
- friss zöldségek
Elkészítése: A jól lehűtött tonhalsteak-et daraboljuk apróra, majd adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a mustárt, a koriandert, a sót és a borsot. Lazán dolgozzuk el a hozzávalókat, majd tegyük vissza a keveréket a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Ebből a mennyiségből vizes kézzel 6 korong alakú hamburger pogácsát tudunk készíteni, amelyeknek a külsejét végül be kell olajozni. A tonhal burgereket mindkét oldalunkon 4 perc alatt közepes lángon süsük meg egy serpenyőben.
A tonhalas hamburgert pirított cibattában, vagy hamburgerzsemlében tálaljuk sok-sok zöldséggel, és egy kis majonézzel.
Tipp:
Ehhez az ételhez egy könnyű fehérbort, sauvignon blanc-ot tudok ajánlani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »