Tonhalas hamburger

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg tonhalsteak
  • 1 db vöröshagyma nagyon apró szeletekre vágva
  • 1 gerezd fokhagyma nagyon apró szeletekre vágva
  • 1 teáskanál minőségi mustár
  • 2 teáskanál koriander – ha lehet friss
  • bors
  • olíva olaj
  • friss zöldségek

Elkészítése: A jól lehűtött tonhalsteak-et daraboljuk apróra, majd adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a mustárt, a koriandert, a sót és a borsot. Lazán dolgozzuk el a hozzávalókat, majd tegyük vissza a keveréket a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Ebből a mennyiségből vizes kézzel 6 korong alakú hamburger pogácsát tudunk készíteni, amelyeknek a külsejét végül be kell olajozni. A tonhal burgereket mindkét oldalunkon 4 perc alatt közepes lángon süsük meg egy serpenyőben.

A tonhalas hamburgert pirított cibattában, vagy hamburgerzsemlében tálaljuk sok-sok zöldséggel, és egy kis majonézzel.

Tipp:

Ehhez az ételhez egy könnyű fehérbort, sauvignon blanc-ot tudok ajánlani.