Töltött zsemle recept
Hozzávalók:
- 12 zsemle
- 25 dkg füstölt virsli
- 1 piros tv paprika
- 1 sárga tv paprika
- 2 kisebb lilahagyma vagy sonkahagyma
- 1 kördobozos sajt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg (trappista) sajt
- 1 kk ételízesítő
- csipet őrölt bors
Elkészítése:
A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét villával kiszedegetjük (felhasználhatjuk később más ételbe, pl. fasírthoz, vagdalthoz keverhetjük).
A virslit vékonyra felkarikázzuk, a paprikákat nagyobb, a lilahagymát apróbb kockára aprítjuk, a kördobozos sajtot szintén 4-5 darabra vágjuk és az egészet óvatosan összekeverjük.
A tojásokat felverjük, ételízesítővel és borssal fűszerezzük és a sajt 2/3-át belereszelve összekeverjük.
Megtöltjük a zsemléket a virslis keverékkel, elosztva rákanalazzuk a sajtos tojást, a maradék 1/3-ad részét a sajtnak pedig durvára reszelve rászórjuk a zsemlék tetejére.
Előmelegített sütőben (alsó sütés!) kb 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
Tejjel, teával tálaljuk.
Tipp:
A töltelék hozzávalóit ízlés szerint variálhatjuk. Nekem épp ezek voltak itthon a készleten :).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »