Töltött zsemle recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12 zsemle
- 25 dkg füstölt virsli
- 1 piros tv paprika
- 1 sárga tv paprika
- 2 kisebb lilahagyma vagy sonkahagyma
- 1 kördobozos sajt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg (trappista) sajt
- 1 kk ételízesítő
- csipet őrölt bors
Elkészítése:
A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét villával kiszedegetjük (felhasználhatjuk később más ételbe, pl. fasírthoz, vagdalthoz keverhetjük).
A virslit vékonyra felkarikázzuk, a paprikákat nagyobb, a lilahagymát apróbb kockára aprítjuk, a kördobozos sajtot szintén 4-5 darabra vágjuk és az egészet óvatosan összekeverjük.
A tojásokat felverjük, ételízesítővel és borssal fűszerezzük és a sajt 2/3-át belereszelve összekeverjük.
Megtöltjük a zsemléket a virslis keverékkel, elosztva rákanalazzuk a sajtos tojást, a maradék 1/3-ad részét a sajtnak pedig durvára reszelve rászórjuk a zsemlék tetejére.
Előmelegített sütőben (alsó sütés!) kb 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
Tejjel, teával tálaljuk.
Tipp:
A töltelék hozzávalóit ízlés szerint variálhatjuk. Nekem épp ezek voltak itthon a készleten :).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

