Töltött zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 zsemle
- 25 dkg füstölt virsli
- 1 piros tv paprika
- 1 sárga tv paprika
- 2 kisebb lilahagyma vagy sonkahagyma
- 1 kördobozos sajt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg (trappista) sajt
- 1 kk ételízesítő
- csipet őrölt bors
Elkészítése:
A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét villával kiszedegetjük (felhasználhatjuk később más ételbe, pl. fasírthoz, vagdalthoz keverhetjük).
A virslit vékonyra felkarikázzuk, a paprikákat nagyobb, a lilahagymát apróbb kockára aprítjuk, a kördobozos sajtot szintén 4-5 darabra vágjuk és az egészet óvatosan összekeverjük.
A tojásokat felverjük, ételízesítővel és borssal fűszerezzük és a sajt 2/3-át belereszelve összekeverjük.
Megtöltjük a zsemléket a virslis keverékkel, elosztva rákanalazzuk a sajtos tojást, a maradék 1/3-ad részét a sajtnak pedig durvára reszelve rászórjuk a zsemlék tetejére.
Előmelegített sütőben (alsó sütés!) kb 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
Tejjel, teával tálaljuk.
Tipp:
A töltelék hozzávalóit ízlés szerint variálhatjuk. Nekem épp ezek voltak itthon a készleten :).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »