Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött zsemle recept

Töltött zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 zsemle
    • 25 dkg füstölt virsli
    • 1 piros tv paprika
    • 1 sárga tv paprika
    • 2 kisebb lilahagyma vagy sonkahagyma
    • 1 kördobozos sajt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg (trappista) sajt
    • 1 kk ételízesítő
    • csipet őrölt bors

    Elkészítése:

    A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét villával kiszedegetjük (felhasználhatjuk később más ételbe, pl. fasírthoz, vagdalthoz keverhetjük).

    A virslit vékonyra felkarikázzuk, a paprikákat nagyobb, a lilahagymát apróbb kockára aprítjuk, a kördobozos sajtot szintén 4-5 darabra vágjuk és az egészet óvatosan összekeverjük.

    A tojásokat felverjük, ételízesítővel és borssal fűszerezzük és a sajt 2/3-át belereszelve összekeverjük.

    Megtöltjük a zsemléket a virslis keverékkel, elosztva rákanalazzuk a sajtos tojást, a maradék 1/3-ad részét a sajtnak pedig durvára reszelve rászórjuk a zsemlék tetejére.

    Előmelegített sütőben (alsó sütés!) kb 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
    Tejjel, teával tálaljuk.

    Tipp:

    A töltelék hozzávalóit ízlés szerint variálhatjuk. Nekem épp ezek voltak itthon a készleten :).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá