Töltött zsemle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 zsemle
  • 25 dkg füstölt virsli
  • 1 piros tv paprika
  • 1 sárga tv paprika
  • 2 kisebb lilahagyma vagy sonkahagyma
  • 1 kördobozos sajt
  • 5 tojás
  • 20 dkg (trappista) sajt
  • 1 kk ételízesítő
  • csipet őrölt bors

Elkészítése:

A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét villával kiszedegetjük (felhasználhatjuk később más ételbe, pl. fasírthoz, vagdalthoz keverhetjük).

A virslit vékonyra felkarikázzuk, a paprikákat nagyobb, a lilahagymát apróbb kockára aprítjuk, a kördobozos sajtot szintén 4-5 darabra vágjuk és az egészet óvatosan összekeverjük.

A tojásokat felverjük, ételízesítővel és borssal fűszerezzük és a sajt 2/3-át belereszelve összekeverjük.

Megtöltjük a zsemléket a virslis keverékkel, elosztva rákanalazzuk a sajtos tojást, a maradék 1/3-ad részét a sajtnak pedig durvára reszelve rászórjuk a zsemlék tetejére.

Előmelegített sütőben (alsó sütés!) kb 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
Tejjel, teával tálaljuk.

Tipp:

A töltelék hozzávalóit ízlés szerint variálhatjuk. Nekem épp ezek voltak itthon a készleten :).