Töltött, rántott gomba recept
Hozzávalók:
- 6 nagy fej gomba (nekem sikerült tenyérnyi barna csiperkéket beszereznem)
- 20 dkg juhtúró
- 10 dkg sajtkrém (tömlős)
- csipet bors
- 1 kiskanál apróra vágott metélőhagyma
- 10 dkg bacon
- 1 ek reszelt parmezán (ez el is hagyható)
Panír:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 ek zsemlemorzsa
- 3-4 ek liszt
- só
Elkészítése:
A gombák tönkjét kivágjuk, megpucoljuk, megmossuk és lecsepegtetjük.
A bacont apró kockára vágjuk és egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját.
A juhtúrót elkeverjük a sajtkrémmel, borssal, reszelt parmezánnal és a metélőhagymával. Én nem szoktam megsózni, mert a juhtúró és a bacon is elég sós szokott lenni. Hozzákeverjük a megpirított bacont és megtöltjük a gombafejeket.
A panírozáshoz előkésíztjük a lisztet, zsemlemorzsát. A tojásokat enyhén felverjük, ízlés szerint sózzuk. A megtöltött gombákat lisztbe forgatjuk, majd a tojásba végül a morzsába.
Egy jénai tálba rakjuk, a tetejüket egy kevés olajjal megpermetezzük és 200-220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Friss salátával, párolt rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Persze olajban is kisüthetjük, ez a kalóriaszegény változat!