Töltött, rántott gomba recept
Hozzávalók:
- 6 nagy fej gomba (nekem sikerült tenyérnyi barna csiperkéket beszereznem)
- 20 dkg juhtúró
- 10 dkg sajtkrém (tömlős)
- csipet bors
- 1 kiskanál apróra vágott metélőhagyma
- 10 dkg bacon
- 1 ek reszelt parmezán (ez el is hagyható)
Panír:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4-5 ek zsemlemorzsa
- 3-4 ek liszt
- só
Elkészítése:
A gombák tönkjét kivágjuk, megpucoljuk, megmossuk és lecsepegtetjük.
A bacont apró kockára vágjuk és egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját.
A juhtúrót elkeverjük a sajtkrémmel, borssal, reszelt parmezánnal és a metélőhagymával. Én nem szoktam megsózni, mert a juhtúró és a bacon is elég sós szokott lenni. Hozzákeverjük a megpirított bacont és megtöltjük a gombafejeket.
A panírozáshoz előkésíztjük a lisztet, zsemlemorzsát. A tojásokat enyhén felverjük, ízlés szerint sózzuk. A megtöltött gombákat lisztbe forgatjuk, majd a tojásba végül a morzsába.
Egy jénai tálba rakjuk, a tetejüket egy kevés olajjal megpermetezzük és 200-220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Friss salátával, párolt rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Persze olajban is kisüthetjük, ez a kalóriaszegény változat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

