Töltött krumpli recept

Hozzávalók:
- 12 közepes nagyságú krumpli
- 5 dkg szalonna
- 5 dkg sonka
- sült burgonya fűszersó
- 6 dkg camembert szeletelve (vagy másmilyen sajt)
- 2 fej lilahagyma karikázva
- étolaj szükség szerint
Elkészítése:
Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.
Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb 3/4 részig 3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk a fűszersóval elkevert étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.
A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük kb. 40-45 perc alatt.
A sütés után a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna és sonkaszeleteket, valamint kolbászkarikákat rakunk.
A megtöltött krumplikat még 10 percre visszatoljuk a sütőbe és tovább sütjük 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »