Töltött krumpli recept
Hozzávalók:
- 12 közepes nagyságú krumpli
- 5 dkg szalonna
- 5 dkg sonka
- sült burgonya fűszersó
- 6 dkg camembert szeletelve (vagy másmilyen sajt)
- 2 fej lilahagyma karikázva
- étolaj szükség szerint
Elkészítése:
Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.
Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb 3/4 részig 3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk a fűszersóval elkevert étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.
A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük kb. 40-45 perc alatt.
A sütés után a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna és sonkaszeleteket, valamint kolbászkarikákat rakunk.
A megtöltött krumplikat még 10 percre visszatoljuk a sütőbe és tovább sütjük 200 fokon.