Töltött krumpli recept

Hozzávalók:
- 12 közepes nagyságú krumpli
- 5 dkg szalonna
- 5 dkg sonka
- sült burgonya fűszersó
- 6 dkg camembert szeletelve (vagy másmilyen sajt)
- 2 fej lilahagyma karikázva
- étolaj szükség szerint
Elkészítése:
Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.
Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb 3/4 részig 3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk a fűszersóval elkevert étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.
A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük kb. 40-45 perc alatt.
A sütés után a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna és sonkaszeleteket, valamint kolbászkarikákat rakunk.
A megtöltött krumplikat még 10 percre visszatoljuk a sütőbe és tovább sütjük 200 fokon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »