Töltött krumpli recept

Hozzávalók:
- 12 közepes nagyságú krumpli
- 5 dkg szalonna
- 5 dkg sonka
- sült burgonya fűszersó
- 6 dkg camembert szeletelve (vagy másmilyen sajt)
- 2 fej lilahagyma karikázva
- étolaj szükség szerint
Elkészítése:
Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.
Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb 3/4 részig 3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk a fűszersóval elkevert étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.
A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük kb. 40-45 perc alatt.
A sütés után a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna és sonkaszeleteket, valamint kolbászkarikákat rakunk.
A megtöltött krumplikat még 10 percre visszatoljuk a sütőbe és tovább sütjük 200 fokon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »