Töltött kaliforniai paprika recept
Hozzávalók:
- 4 db kaliforniai paprika
- 50 dkg darált sertés hús
- 10 dkg erdélyi szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 4 ek. sűrített paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt lm pannónia sajt
- ízlés szerint só és oregánó
Elkészítése:
A szalonnát kockára vágom, zsírjára sütöm, hozzá adom a felkockázott vöröshagymát, üvegesre pirítom majd erre az alapra teszem a darált húst és puhulásig párolom.
Ha a hús megpuhult, hozzákeverem a paradicsom pürét, a reszelt fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem és egyet rottyantok rajta.
A paprikák tetejét levágom, magházát eltávolítom, majd az aljukból is levágok egy leheletnyi szeletet, hogy sima felületet kapjak és majd szépen megálljanak a tepsiben.
A paprikákat megtöltöm a raguval, tetejüket megszórom reszelt sajttal és egy jénai tálban – lefedés nélkül – 200 fokra előmelegített sütőbe helyezem 15 percre!
Párolt rizzsel tálalom!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

