Töltött kaliforniai paprika

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db kaliforniai paprika
  • 50 dkg darált sertés hús
  • 10 dkg erdélyi szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 ek. sűrített paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt lm pannónia sajt
  • ízlés szerint só és oregánó

Elkészítése:

A szalonnát kockára vágom, zsírjára sütöm, hozzá adom a felkockázott vöröshagymát, üvegesre pirítom majd erre az alapra teszem a darált húst és puhulásig párolom.

Ha a hús megpuhult, hozzákeverem a paradicsom pürét, a reszelt fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem és egyet rottyantok rajta.

A paprikák tetejét levágom, magházát eltávolítom, majd az aljukból is levágok egy leheletnyi szeletet, hogy sima felületet kapjak és majd szépen megálljanak a tepsiben.

A paprikákat megtöltöm a raguval, tetejüket megszórom reszelt sajttal és egy jénai tálban – lefedés nélkül – 200 fokra előmelegített sütőbe helyezem 15 percre!

Párolt rizzsel tálalom!

Jó étvágyat!