Töltött gomba hasábburgonyával recept

Hozzávalók:
- 6 közepes gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- majoránna
- friss petrezselyemzöld
- só
- bors
- 10 dkg reszelt sajt (ha van otthon füstölt, még finomabb)
Elkészítése:
A gombafejeket megtisztítjuk, szárát eltávolítjuk és egy tűzálló tálba rakjuk, amit előzőleg kivajaztunk.
A hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon elkezdjük pirítani. Ezután a bacont felszeleteljük és a hagymára dobjuk. Erre jön a gomba szára, amit apróra vágva teszünk a serpenyőbe. Öszzepirítjuk az egészet. Közben sózzuk,borsozzuk, fűszerezzük még majorannával és friss, apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Amikor szépen megpirult, félrehúzzuk a tűzről és egyenként tojásokat teszünk bele, gyorsan elkeverjük. Már nem tesszük vissza a tűzre, hanem belekanalazzuk a gombafejekbe a tölteléket. Tetejére jó sok reszelt sajt kerül.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük, közepes lángon. Köretként sült krumplit adunk hozzá. Nagyon egyszerű vacsora, ami gyorsan elkészül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »