Töltött gomba hasábburgonyával recept

Hozzávalók:
- 6 közepes gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- majoránna
- friss petrezselyemzöld
- só
- bors
- 10 dkg reszelt sajt (ha van otthon füstölt, még finomabb)
Elkészítése:
A gombafejeket megtisztítjuk, szárát eltávolítjuk és egy tűzálló tálba rakjuk, amit előzőleg kivajaztunk.
A hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon elkezdjük pirítani. Ezután a bacont felszeleteljük és a hagymára dobjuk. Erre jön a gomba szára, amit apróra vágva teszünk a serpenyőbe. Öszzepirítjuk az egészet. Közben sózzuk,borsozzuk, fűszerezzük még majorannával és friss, apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Amikor szépen megpirult, félrehúzzuk a tűzről és egyenként tojásokat teszünk bele, gyorsan elkeverjük. Már nem tesszük vissza a tűzre, hanem belekanalazzuk a gombafejekbe a tölteléket. Tetejére jó sok reszelt sajt kerül.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük, közepes lángon. Köretként sült krumplit adunk hozzá. Nagyon egyszerű vacsora, ami gyorsan elkészül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »