Töltött gomba barna rizzsel recept

Hozzávalók:
- fél kg vagy személyenként 2 db nagyobb gomba
- fél kg darált hús (én 1db csirke mellet daráltam le itthon)
- 2 db zsemle
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy marék spárga
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg sajt
- 1 cs spárga
- 2 cs gyors barna rizs
Elkészítése:
A gombát megtisztítom, és félre teszem. A petrezselymet apróra vágom a zsemléket vízbe áztatom, kinyomkodom és a húshoz adom, a fűszerekkel a tojással és a petrezselyemmel együtt, jól összegyúrom.
Megtöltöm a gombákat olajozott tepsibe teszem a tetejét megszórom sajttal (ha van otthon egy kis bacon még azt is lehet a sajt tetejére tenni) és 180-200 fokon kb 25-30 perc alatt készre sütöm.
A spárgát enyhén sós vízben kb 10 percig párolom, majd lecsepegtetem.
A rizst szintén enyhén sós vízben megfőzöm (lehet olyat kapni tescoban amit csak 10-12 percig kell főzni).
Öntetnek lehet hozzá adni egy kis majonéz és ketchup keverékét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »