Töltött gomba barna rizzsel recept
Hozzávalók:
- fél kg vagy személyenként 2 db nagyobb gomba
- fél kg darált hús (én 1db csirke mellet daráltam le itthon)
- 2 db zsemle
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - egy marék spárga
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg sajt
- 1 cs spárga
- 2 cs gyors barna rizs
Elkészítése:
A gombát megtisztítom, és félre teszem. A petrezselymet apróra vágom a zsemléket vízbe áztatom, kinyomkodom és a húshoz adom, a fűszerekkel a tojással és a petrezselyemmel együtt, jól összegyúrom.
Megtöltöm a gombákat olajozott tepsibe teszem a tetejét megszórom sajttal (ha van otthon egy kis bacon még azt is lehet a sajt tetejére tenni) és 180-200 fokon kb 25-30 perc alatt készre sütöm.
A spárgát enyhén sós vízben kb 10 percig párolom, majd lecsepegtetem.
A rizst szintén enyhén sós vízben megfőzöm (lehet olyat kapni tescoban amit csak 10-12 percig kell főzni).
Öntetnek lehet hozzá adni egy kis majonéz és ketchup keverékét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

