Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött diós muffin recept

Töltött diós muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 dl étolaj
    • 10 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • pici fahéj
    • 10 dkg darált dió
    • 15 dkg méz
    • 1 dkg sütőpor

    Töltelék:

    • 2 dl habtejszín
    • 20 dkg étcsokoládé

    Díszítéshez:

    • marcipán
    • díszítő cukrok

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy edényben kézi habverővel alaposan elkeverjük. Nem kell semmit külön venni vagy felverni. Az elkészült tésztát muffinpapírral kibélelt sütőformába kanalazzuk. A forma méretétől függően 20-30 lesz belőle. 180 fokon kb 20-25 percig sül.

    Kihűlés után késsel kis lyukacskát vágunk a közepén kb 1-1,5 cm átmérőjű kis tölcsér formát. A habtejszínt felmelegítjük forráspontig, de nem forraljuk, majd belekeverjük a csokoládét. Kicsit hűlni hagyjuk, de csak annyira, hogy ne legyen forró. Még melegen megtöltjük vele a kis üregeket és hűtőbe tesszük. A maradék krémet is és teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt mixerrel felhabosítjuk a krémet és ezzel a krémmel kicsit domború felületet kenünk a muffinok tetejére.

    Újabb hűtés után egyedi elképzelés szerint marcipánnal díszithetjük vagy hűtés nélkül csokiforgácsba, durvára tört dióba forgathatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá