Töltött diós muffin recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 dl étolaj
- 10 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- pici fahéj
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg méz
- 1 dkg sütőpor
Töltelék:
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
Díszítéshez:
- marcipán
- díszítő cukrok
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy edényben kézi habverővel alaposan elkeverjük. Nem kell semmit külön venni vagy felverni. Az elkészült tésztát muffinpapírral kibélelt sütőformába kanalazzuk. A forma méretétől függően 20-30 lesz belőle. 180 fokon kb 20-25 percig sül.
Kihűlés után késsel kis lyukacskát vágunk a közepén kb 1-1,5 cm átmérőjű kis tölcsér formát. A habtejszínt felmelegítjük forráspontig, de nem forraljuk, majd belekeverjük a csokoládét. Kicsit hűlni hagyjuk, de csak annyira, hogy ne legyen forró. Még melegen megtöltjük vele a kis üregeket és hűtőbe tesszük. A maradék krémet is és teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt mixerrel felhabosítjuk a krémet és ezzel a krémmel kicsit domború felületet kenünk a muffinok tetejére.
Újabb hűtés után egyedi elképzelés szerint marcipánnal díszithetjük vagy hűtés nélkül csokiforgácsba, durvára tört dióba forgathatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »