Töltött diós muffin recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 dl étolaj
- 10 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- pici fahéj
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg méz
- 1 dkg sütőpor
Töltelék:
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
Díszítéshez:
- marcipán
- díszítő cukrok
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy edényben kézi habverővel alaposan elkeverjük. Nem kell semmit külön venni vagy felverni. Az elkészült tésztát muffinpapírral kibélelt sütőformába kanalazzuk. A forma méretétől függően 20-30 lesz belőle. 180 fokon kb 20-25 percig sül.
Kihűlés után késsel kis lyukacskát vágunk a közepén kb 1-1,5 cm átmérőjű kis tölcsér formát. A habtejszínt felmelegítjük forráspontig, de nem forraljuk, majd belekeverjük a csokoládét. Kicsit hűlni hagyjuk, de csak annyira, hogy ne legyen forró. Még melegen megtöltjük vele a kis üregeket és hűtőbe tesszük. A maradék krémet is és teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt mixerrel felhabosítjuk a krémet és ezzel a krémmel kicsit domború felületet kenünk a muffinok tetejére.
Újabb hűtés után egyedi elképzelés szerint marcipánnal díszithetjük vagy hűtés nélkül csokiforgácsba, durvára tört dióba forgathatjuk.