Töltött diós muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 dl étolaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • pici fahéj
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg méz
  • 1 dkg sütőpor

Töltelék:

  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg étcsokoládé

Díszítéshez:

  • marcipán
  • díszítő cukrok

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy edényben kézi habverővel alaposan elkeverjük. Nem kell semmit külön venni vagy felverni. Az elkészült tésztát muffinpapírral kibélelt sütőformába kanalazzuk. A forma méretétől függően 20-30 lesz belőle. 180 fokon kb 20-25 percig sül.

Kihűlés után késsel kis lyukacskát vágunk a közepén kb 1-1,5 cm átmérőjű kis tölcsér formát. A habtejszínt felmelegítjük forráspontig, de nem forraljuk, majd belekeverjük a csokoládét. Kicsit hűlni hagyjuk, de csak annyira, hogy ne legyen forró. Még melegen megtöltjük vele a kis üregeket és hűtőbe tesszük. A maradék krémet is és teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt mixerrel felhabosítjuk a krémet és ezzel a krémmel kicsit domború felületet kenünk a muffinok tetejére.

Újabb hűtés után egyedi elképzelés szerint marcipánnal díszithetjük vagy hűtés nélkül csokiforgácsba, durvára tört dióba forgathatjuk.