Töltött burgonya gombás mártással recept
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb burgonya
- 30 dkg darált hús
- 30 dkg gomba (nálam galambica)
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl étolaj
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dkg liszt
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megmossuk,megfőzzük, megtisztítjuk, zöldségvájóval kifúrjuk. A finomra vágott vöröshagymát előhevített olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd betöltjük a burgonyákba. Kevés kis olajjal kikenjük a tepsit,kevés húsleveslét öntünk alá. A sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
A megtisztított, alaposan megmosott, szeletekre vágott gombát kevés előhevített olajon megfonnyasztjuk, meghintjük kevés liszttel, és felengedjük a főzőtejszínnel. Lassú tűzön kiforraljuk. Friss vágott petrezselyemzölddel, kevés sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. Mártás sűrűségűre beforraljuk. Tálaláskor a töltött, sült burgonyák köré öntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

