Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött burgonya gombás mártással recept

Töltött burgonya gombás mártással
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 db nagyobb burgonya
    • 30 dkg darált hús
    • 30 dkg gomba (nálam galambica)
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 dl étolaj
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 dkg liszt
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:
    A burgonyát alaposan megmossuk,megfőzzük, megtisztítjuk, zöldségvájóval kifúrjuk. A finomra vágott vöröshagymát előhevített olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd betöltjük a burgonyákba. Kevés kis olajjal kikenjük a tepsit,kevés húsleveslét öntünk alá. A sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

    A megtisztított, alaposan megmosott, szeletekre vágott gombát kevés előhevített olajon megfonnyasztjuk, meghintjük kevés liszttel, és felengedjük a főzőtejszínnel. Lassú tűzön kiforraljuk. Friss vágott petrezselyemzölddel, kevés sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. Mártás sűrűségűre beforraljuk. Tálaláskor a töltött, sült burgonyák köré öntjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá