Töltött burgonya gombás mártással recept
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb burgonya
- 30 dkg darált hús
- 30 dkg gomba (nálam galambica)
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl étolaj
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dkg liszt
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megmossuk,megfőzzük, megtisztítjuk, zöldségvájóval kifúrjuk. A finomra vágott vöröshagymát előhevített olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd betöltjük a burgonyákba. Kevés kis olajjal kikenjük a tepsit,kevés húsleveslét öntünk alá. A sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
A megtisztított, alaposan megmosott, szeletekre vágott gombát kevés előhevített olajon megfonnyasztjuk, meghintjük kevés liszttel, és felengedjük a főzőtejszínnel. Lassú tűzön kiforraljuk. Friss vágott petrezselyemzölddel, kevés sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. Mártás sűrűségűre beforraljuk. Tálaláskor a töltött, sült burgonyák köré öntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

