Töltött burgonya gazdagon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8-10 szem közepes méretű burgonya
- 20 dkg füstölt párizsi vagy sonka
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 fej lila hagyma,
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kispohár tejföl
- 1 doboz kukorica
- 20 dkg trappista sajt
- só
- bors
- delikát
- fűszersókeverék(sült krumplis keverék)
- kevés olaj
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítom és megfőzöm, mikor megfőtt kettévágom és egy kanálla kivájom a közepét egy medrecskét csinálok bele. A szalonnát felkockázom és elkezdem pirítani, majd hozzáadom a kockára felaprított párizsit is és a hagymát a fokhagymát és ezeket jól megpirítom.
Ha ez megvan akkor hozzáadom a kivájt burgonya belsejét és a tejfölt és a fűszereket és jól összedolgozom és még egy kis sajtot is keverek hozzá. Ezt a tölteléket kanalanként ráteszem a fél burgonyákra és megszórom sajttal majd fűszersóval a tepsi aljába meg öntök egy kevés olajat.
Lefedem alufóliával és beteszem a sütőbe. Ha már szinte kész akkor vegyük le az alufóliát és hadd piruljon még és utána tálalható. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »