Töltött burgonya gazdagon recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8-10 szem közepes méretű burgonya
- 20 dkg füstölt párizsi vagy sonka
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 fej lila hagyma,
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kispohár tejföl
- 1 doboz kukorica
- 20 dkg trappista sajt
- só
- bors
- delikát
- fűszersókeverék(sült krumplis keverék)
- kevés olaj
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítom és megfőzöm, mikor megfőtt kettévágom és egy kanálla kivájom a közepét egy medrecskét csinálok bele. A szalonnát felkockázom és elkezdem pirítani, majd hozzáadom a kockára felaprított párizsit is és a hagymát a fokhagymát és ezeket jól megpirítom.
Ha ez megvan akkor hozzáadom a kivájt burgonya belsejét és a tejfölt és a fűszereket és jól összedolgozom és még egy kis sajtot is keverek hozzá. Ezt a tölteléket kanalanként ráteszem a fél burgonyákra és megszórom sajttal majd fűszersóval a tepsi aljába meg öntök egy kevés olajat.
Lefedem alufóliával és beteszem a sütőbe. Ha már szinte kész akkor vegyük le az alufóliát és hadd piruljon még és utána tálalható. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.