Tojásos zablepény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 50 g zabpehely
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,4 dl víz (40 ml)
- késhegynyi sütőpor
- késhegynyi só
- 1 kis darab vaj a sütéshez (kb 1 dkg)
- tetszés szerint töltelék
Elkészítése: A
tojásokat egyesével ütöm fel egy kis edénykében, majd villával felverem habosra. A zabpelyhet, a sütőport és a sót egy tálba szórom, hozzáadom a vizet és a felvert tojásokat. Alaposan elkeverem, ezután körülbelül 10 percig állni hagyom.
Egy palacsintasütőben felolvasztom a vajat, ráöntöm a masszát, majd oldalanként 5 perc alatt készre sütöm.
Csirkemell sonkával, jégsalátával tálalom.
Forrón még sajtot is reszelhetünk bele, hogy jól ráolvadjon!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.