Tojásos zablepény recept

Hozzávalók:
- 50 g zabpehely
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,4 dl víz (40 ml)
- késhegynyi sütőpor
- késhegynyi só
- 1 kis darab vaj a sütéshez (kb 1 dkg)
- tetszés szerint töltelék
Elkészítése: A
tojásokat egyesével ütöm fel egy kis edénykében, majd villával felverem habosra. A zabpelyhet, a sütőport és a sót egy tálba szórom, hozzáadom a vizet és a felvert tojásokat. Alaposan elkeverem, ezután körülbelül 10 percig állni hagyom.
Egy palacsintasütőben felolvasztom a vajat, ráöntöm a masszát, majd oldalanként 5 perc alatt készre sütöm.
Csirkemell sonkával, jégsalátával tálalom.
Forrón még sajtot is reszelhetünk bele, hogy jól ráolvadjon!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »