Tojásos virsli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 pár virsli
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg vaj
- 1 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- só
- őrölt bors
- 1 kis ágacska friss rozmaring (vagy fél babérlevél)
Elkészítés:
A vajjal kikent tűzálló tálban egymás mellé fektetjük a meghámozott, félbevágott virsliket, és a sütőben néhány percig sütjük. Ezután ráütjük a tojásokat, ügyelve, hogy a sárgájuk épen maradjon, és a sütőben addig sütjük, amíg a fehérje meg nem kocsonyásodott. Közben a hagymát az olajban megpirítjuk, beleöntjük a paradicsompürét meg kétszer annyi vizet, sóval, borssal meg a rozmaringgal ízesítjük, és néhány percig forraljuk. Tálalás előtt a tojásokat ezzel a mártással öntjük le.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.