Tojásos virsli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 pár virsli
  • 8 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • őrölt bors
  • 1 kis ágacska friss rozmaring (vagy fél babérlevél)

Elkészítés:
A vajjal kikent tűzálló tálban egymás mellé fektetjük a meghámozott, félbevágott virsliket, és a sütőben néhány percig sütjük. Ezután ráütjük a tojásokat, ügyelve, hogy a sárgájuk épen maradjon, és a sütőben addig sütjük, amíg a fehérje meg nem kocsonyásodott. Közben a hagymát az olajban megpirítjuk, beleöntjük a paradicsompürét meg kétszer annyi vizet, sóval, borssal meg a rozmaringgal ízesítjük, és néhány percig forraljuk. Tálalás előtt a tojásokat ezzel a mártással öntjük le.