Tojásos puffancs recept
Főzelék mellé valami hús mentes feltétet terveztem el… legyen sós… legyen könnyű szerkezetű… gyerekek is tetszését is elnyerje… Bundás kenyér leszavazva! Kezembe akadt a muffin szilikon sütőforma…
Hozzávalók:
Tészta: 6 db puffancshoz
- 5 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 szelet toast kenyér
- 3 ek burgonyapehely
- snidling ízlés szerint
- 5 dkg füstölt sajt
- pár karika füstölt kolbász
- 1 db tömlős sajt
- 1 kk. sütőpor
- 2-3 ek tej
- 2 ek olíva olaj
- só,bors
Tetejére:
- reszelt sajt
- olajbogyó :)
Elkészítése:
Toast kenyeret kezünkkel szétmorzsoljuk, ráütjük az egész tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a burgonyapelyhet amibe előzőleg belekevertük a sütőport, a sajtokat, olajat.
Egy villával alaposan összekeverjük a masszát, ha szükséges tejjel lazítjuk rajta. Ízlés szerint füstölt kolbásszal és frissen aprított snidlinggel ízesítjük.
Belekanalazzuk a szilikon muffin formánkba (7 cm átmérőjű) ,tetejére reszelt sajtot hintünk és előmelegített sütőben , légkeverésen 180°C-on 20 perc alatt megsütjük. Főzelék mellé feltétnek, de akár önálló ételként salátához is kiváló.