Tojásos puffancs recept

Főzelék mellé valami hús mentes feltétet terveztem el… legyen sós… legyen könnyű szerkezetű… gyerekek is tetszését is elnyerje… Bundás kenyér leszavazva! Kezembe akadt a muffin szilikon sütőforma…
Hozzávalók:
Tészta: 6 db puffancshoz
- 5 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 szelet toast kenyér
- 3 ek burgonyapehely
- snidling ízlés szerint
- 5 dkg füstölt sajt
- pár karika füstölt kolbász
- 1 db tömlős sajt
- 1 kk. sütőpor
- 2-3 ek tej
- 2 ek olíva olaj
- só,bors
Tetejére:
- reszelt sajt
- olajbogyó :)
Elkészítése:
Toast kenyeret kezünkkel szétmorzsoljuk, ráütjük az egész tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a burgonyapelyhet amibe előzőleg belekevertük a sütőport, a sajtokat, olajat.
Egy villával alaposan összekeverjük a masszát, ha szükséges tejjel lazítjuk rajta. Ízlés szerint füstölt kolbásszal és frissen aprított snidlinggel ízesítjük.
Belekanalazzuk a szilikon muffin formánkba (7 cm átmérőjű) ,tetejére reszelt sajtot hintünk és előmelegített sütőben , légkeverésen 180°C-on 20 perc alatt megsütjük. Főzelék mellé feltétnek, de akár önálló ételként salátához is kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »