Tojásos puffancs recept

Főzelék mellé valami hús mentes feltétet terveztem el… legyen sós… legyen könnyű szerkezetű… gyerekek is tetszését is elnyerje… Bundás kenyér leszavazva! Kezembe akadt a muffin szilikon sütőforma…
Hozzávalók:
Tészta: 6 db puffancshoz
- 5 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 szelet toast kenyér
- 3 ek burgonyapehely
- snidling ízlés szerint
- 5 dkg füstölt sajt
- pár karika füstölt kolbász
- 1 db tömlős sajt
- 1 kk. sütőpor
- 2-3 ek tej
- 2 ek olíva olaj
- só,bors
Tetejére:
- reszelt sajt
- olajbogyó :)
Elkészítése:
Toast kenyeret kezünkkel szétmorzsoljuk, ráütjük az egész tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a burgonyapelyhet amibe előzőleg belekevertük a sütőport, a sajtokat, olajat.
Egy villával alaposan összekeverjük a masszát, ha szükséges tejjel lazítjuk rajta. Ízlés szerint füstölt kolbásszal és frissen aprított snidlinggel ízesítjük.
Belekanalazzuk a szilikon muffin formánkba (7 cm átmérőjű) ,tetejére reszelt sajtot hintünk és előmelegített sütőben , légkeverésen 180°C-on 20 perc alatt megsütjük. Főzelék mellé feltétnek, de akár önálló ételként salátához is kiváló.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »