Tojásos cukkinipörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- szerecsendió
- pirospaprika
- Piros Arany (csípős)
- őrölt bors
- kakukkfű
- ételízesítő
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát apróra felvágjuk, a paradicsomot és a paprikát felszeleteljük, a cukkinit ízlés szerinti kockákra vágjuk.
Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát és kezdjük el párolni. Amikor már üveges, adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot és a paprikát, majd pár percig pároljuk tovább. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra felvágott fokhagymát, majd szórjuk meg pirospaprikával és keverjük alaposan össze. Öntsük fel egy kevés vízzel és adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit, majd ízlés szerint fűszerezzük. Főzzük addig még a cukkini roppanósra fől (vigyázzunk nehogy a cukkinit túlfőzzük).
Ameddig a cukkini elkészül, főzzük keményre a tojásokat, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
Ezután tegyük bele az elkészült cukkini pörköltbe a feldarabolt tojást, majd óvatosan keverjük össze (keverés helyett, inkább csak rázogassuk össze, nehogy a tojás szétessen). Pár percig még főzzük alacsony hőfokon.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel pl kifőtt tésztával, nokedlivel, rizzsel kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »