Tojás fiesolei módon recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sóska
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1-2 dl tej
- 1 dl tejföl
- 20 dkg főtt sonka
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A megtisztított sóskát sóval az olajban puhára pároljuk, áttörjük, a liszttel meghintjük, és a tejjel mártás sűrűségűre forraljuk, végül beleöntjük a tejfölt. A sóskamártást a tűzálló tál aljára öntjük, és az összevágott sonkával meghintjük. Ráütünk 8 tojást mintha tükörtojást akarnánk készíteni, és a tetejére simítjuk a 2 tojás habját, amelybe a sárgáját, sót és egy kevés reszelt szerecsendiót kevertünk. Forró sütőben kb. 15 percig sütjük. (Lehet sonka helyett főtt, füstölt nyelvvel is készíteni.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »