Tojás fiesolei módon recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sóska
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1-2 dl tej
- 1 dl tejföl
- 20 dkg főtt sonka
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A megtisztított sóskát sóval az olajban puhára pároljuk, áttörjük, a liszttel meghintjük, és a tejjel mártás sűrűségűre forraljuk, végül beleöntjük a tejfölt. A sóskamártást a tűzálló tál aljára öntjük, és az összevágott sonkával meghintjük. Ráütünk 8 tojást mintha tükörtojást akarnánk készíteni, és a tetejére simítjuk a 2 tojás habját, amelybe a sárgáját, sót és egy kevés reszelt szerecsendiót kevertünk. Forró sütőben kb. 15 percig sütjük. (Lehet sonka helyett főtt, füstölt nyelvvel is készíteni.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »