Tojás bundában recept

Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük és lereszeljük, sózzuk, fűszerezzük, elkeverjük benne a tojást és a rizslisztet, amíg formázható masszát kapunk.
Négyfelé választjuk a masszát, egy részt ellapítjuk a tenyerünkben, majd a közepébe helyezve a tojást és óvatosan beburkoljuk.
Megforgatjuk zsemlemorzsában és forró, bő olajban kisütjük. Főzelékekhez feltétnek ajánlom, hús helyett.
Tipp:
Ovo-lakto vegetáriánusoknak is megfelelő recept, a főtt krumplit lehet bármilyen zöldséggel helyettesíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »