Tepsis fasírt (vagy lusta fasírt) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 szelet kenyér (héj nélkül)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Fűszerek:
- Ételízesítő
- bors
- őrölt kömény
- pirospaprika
- majoránna
- olaj/ zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágom és kevés olajon aranybarnára pirítom, közben beáztatom a kenyeret egy kevés vízbe (vagy tejbe).
Ha ezek megvannak a kenyeret jó alaposan kinyomkodom és mindent egy nagyobb tálba teszek és összekeverem.
Ha kész a massza egy kizsírozott tepsibe teszem (20×15 cm) és 180 fokon kb. 25-30 percig sütöm.
Tipp:
Köretnek burgonya pürét vagy majonézes burgonya salátát ajánlok! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

