Tepsis fasírt (vagy lusta fasírt) recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 szelet kenyér (héj nélkül)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Fűszerek:
- Ételízesítő
- bors
- őrölt kömény
- pirospaprika
- majoránna
- olaj/ zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágom és kevés olajon aranybarnára pirítom, közben beáztatom a kenyeret egy kevés vízbe (vagy tejbe).
Ha ezek megvannak a kenyeret jó alaposan kinyomkodom és mindent egy nagyobb tálba teszek és összekeverem.
Ha kész a massza egy kizsírozott tepsibe teszem (20×15 cm) és 180 fokon kb. 25-30 percig sütöm.
Tipp:
Köretnek burgonya pürét vagy majonézes burgonya salátát ajánlok! :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.