Tepertős tepsis burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 30 dkg tepertő
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
- só
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és vékony karikákra szeletelem. A vöröshagymát is felkarikázom, a pirospaprikát pedig elkeverem a liszttel.
Tepsibe teszem a burgonyát, paprikás liszttel meghintem és alaposan összerázom, hogy mindenhol érje, majd rávagdalom a tepertőt és megszórom a karikára vágott hagymával. A tetejét megszórom reszelt sajttal és rácsorgatom a tejfölt. Először lefedve sütöm 30 percig, majd leveszem a fóliát és pirosra sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »