Tepertős tepsis burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 30 dkg tepertő
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
- só
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és vékony karikákra szeletelem. A vöröshagymát is felkarikázom, a pirospaprikát pedig elkeverem a liszttel.
Tepsibe teszem a burgonyát, paprikás liszttel meghintem és alaposan összerázom, hogy mindenhol érje, majd rávagdalom a tepertőt és megszórom a karikára vágott hagymával. A tetejét megszórom reszelt sajttal és rácsorgatom a tejfölt. Először lefedve sütöm 30 percig, majd leveszem a fóliát és pirosra sütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »