Tejszínes-zöldséges csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 300 g csirkemell filé
- 250 g vegyes zöldség
- 100 ml víz
- 2 paradicsom
- oregánó (morzsolt) ízlés szerint
- bazsalikom (morzsolt) ízlés szerint
- feketebors (őrölt) ízlés szerint
- só
- 150 ml főzőtejszín
- 100 g mozzarella
Elkészítése:
A húst megmossuk és közepes darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon aranybarnára pirítjuk oldalanként kb 4-4 percig. A húst félretesszük.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A serpenyőbe rakjuk a zöldségkeveréket, a paradicsomot, felöntjük a vízzel és kb 8 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a húst a zöldségkeverékhez, felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot és pár percig forraljuk.
Kis darabokban elhelyezzük a tetején a mozzarellát és pár percig hagyjuk még, hogy ráolvadjon a zöldséges-tejszínes csirkére.
Melegen tálaljuk, tetszőleges körettel vagy akár anélkül, friss bazsalikomlevéllel megszórva.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »
Gyümölcsös csábítás – 12 frissítő torta, amiből egy szelet sosem elég
Sütni sem mindig kell ahhoz, hogy igazán lenyűgöző desszertet varázsolj az
Tovább olvasom »