Tejszínes-zöldséges csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 300 g csirkemell filé
- 250 g vegyes zöldség
- 100 ml víz
- 2 paradicsom
- oregánó (morzsolt) ízlés szerint
- bazsalikom (morzsolt) ízlés szerint
- feketebors (őrölt) ízlés szerint
- só
- 150 ml főzőtejszín
- 100 g mozzarella
Elkészítése:
A húst megmossuk és közepes darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon aranybarnára pirítjuk oldalanként kb 4-4 percig. A húst félretesszük.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A serpenyőbe rakjuk a zöldségkeveréket, a paradicsomot, felöntjük a vízzel és kb 8 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a húst a zöldségkeverékhez, felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot és pár percig forraljuk.
Kis darabokban elhelyezzük a tetején a mozzarellát és pár percig hagyjuk még, hogy ráolvadjon a zöldséges-tejszínes csirkére.
Melegen tálaljuk, tetszőleges körettel vagy akár anélkül, friss bazsalikomlevéllel megszórva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »