Tejszínes-zöldséges csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 300 g csirkemell filé
- 250 g vegyes zöldség
- 100 ml víz
- 2 paradicsom
- oregánó (morzsolt) ízlés szerint
- bazsalikom (morzsolt) ízlés szerint
- feketebors (őrölt) ízlés szerint
- só
- 150 ml főzőtejszín
- 100 g mozzarella
Elkészítése:
A húst megmossuk és közepes darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon aranybarnára pirítjuk oldalanként kb 4-4 percig. A húst félretesszük.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A serpenyőbe rakjuk a zöldségkeveréket, a paradicsomot, felöntjük a vízzel és kb 8 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a húst a zöldségkeverékhez, felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot és pár percig forraljuk.
Kis darabokban elhelyezzük a tetején a mozzarellát és pár percig hagyjuk még, hogy ráolvadjon a zöldséges-tejszínes csirkére.
Melegen tálaljuk, tetszőleges körettel vagy akár anélkül, friss bazsalikomlevéllel megszórva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »