Tejszínes, sonkás, brokkolis penne recept

Hozzávalók:
- 5 dkg margarin
- 1 evőkanál liszt
- 500 ml főzőtejszín
- 500 ml tej
- 20 dkg csirkemellsonka
- 1 kisebb fej brokkoli (karfiollal is nagyon finom)
- ízlés szerint só és cukor
- sajt elhagyható)
- 1 kg penne tészta
Elkészítése:
A margarint egy nagyobb edényben megolvasztjuk és beletesszük a lisztet. Elkavarjuk, majd felöntjük a tejszínnel (kissé csomós lesz, de addig kevergetjük míg sima nem lesz) kissé felhevítjük, majd beleöntjük a tejet is.
Közben egy másik edényben megfőzzük a rózsáira szedett brokkolit, majd ha kész leszűrjük (ha nagyobb a rózsa kettőbe vagy négybe vágjuk).
Mikor már kezd forrni a tej és tejszín keveréke beletesszük a kis kockákra vágott sonkát. Ha újra felforrt hozzádjuk a brokkolit is. Ízlés szerint rakunk bele sót és cukrot. Főzzük még egy kicsit,hogy az ízek összeérjenek. Ha túl sűrűnek találjuk rakhatunk még hozzá kevés tejet.
Kifőzzük a tésztát sós vízben.
Tálaláskor a tésztára szedjük a “szószt” megszórjuk reszelt sajttal. Melegen fogyasztjuk.
Merem ajánlani mindenkinek!
Tipp:
Az én családomnak alig elég ez az adag. 3-an vagyunk és nagyon szeretjük. Ezért nem teljesen reális ez a 4 személyre hiszen van aki többet eszik :)
Az én párom például 2 személy adagját bőven megeszi :))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »