Tejszínes, sonkás, brokkolis penne recept

Hozzávalók:
- 5 dkg margarin
- 1 evőkanál liszt
- 500 ml főzőtejszín
- 500 ml tej
- 20 dkg csirkemellsonka
- 1 kisebb fej brokkoli (karfiollal is nagyon finom)
- ízlés szerint só és cukor
- sajt elhagyható)
- 1 kg penne tészta
Elkészítése:
A margarint egy nagyobb edényben megolvasztjuk és beletesszük a lisztet. Elkavarjuk, majd felöntjük a tejszínnel (kissé csomós lesz, de addig kevergetjük míg sima nem lesz) kissé felhevítjük, majd beleöntjük a tejet is.
Közben egy másik edényben megfőzzük a rózsáira szedett brokkolit, majd ha kész leszűrjük (ha nagyobb a rózsa kettőbe vagy négybe vágjuk).
Mikor már kezd forrni a tej és tejszín keveréke beletesszük a kis kockákra vágott sonkát. Ha újra felforrt hozzádjuk a brokkolit is. Ízlés szerint rakunk bele sót és cukrot. Főzzük még egy kicsit,hogy az ízek összeérjenek. Ha túl sűrűnek találjuk rakhatunk még hozzá kevés tejet.
Kifőzzük a tésztát sós vízben.
Tálaláskor a tésztára szedjük a “szószt” megszórjuk reszelt sajttal. Melegen fogyasztjuk.
Merem ajánlani mindenkinek!
Tipp:
Az én családomnak alig elég ez az adag. 3-an vagyunk és nagyon szeretjük. Ezért nem teljesen reális ez a 4 személyre hiszen van aki többet eszik :)
Az én párom például 2 személy adagját bőven megeszi :))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »