Tejszínes, kurkumás, cukkinis hús nokedlivel recept

Egyszerű, zöldséges egytálétel, elfoglalt anyukáknak!
Ha sietnénk, tésztával vagy párolt rizzsel is tálalható!
Hozzávalók:
- 1/2-1 kg sertés comb vagy csirke illetve pulyka mell
- 1 közepes cukkini
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 kk. kurkuma
- fehér bors
- só
- olaj
- víz
- 2 dl főzőtejszín
- étkezési keményítő vagy liszt
Elkészítése:
A hagymát kockára vágjuk és olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és rádobjuk a megtisztított, kockára vagy csíkokra vágott húst.
Felöntjük némi vízzel, fűszerezzük és tovább főzzük. Amikor félig kész, a megpucolt, kockázott cukkinit is beletesszük és így főzzük tovább,
míg el nem készül.
Mielőtt elzárnánk, hozzákeverjük a főzőtejszínt, melyben előzőleg simára kevertünk 1-2 csapott ek. keményítőt vagy lisztet. Megkóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük, majd 2-3 perc után elzárjuk.
Nokedlivel, főtt tésztával, vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »