Tejszínes, kurkumás, cukkinis hús nokedlivel recept
Egyszerű, zöldséges egytálétel, elfoglalt anyukáknak!
Ha sietnénk, tésztával vagy párolt rizzsel is tálalható!
Hozzávalók:
- 1/2-1 kg sertés comb vagy csirke illetve pulyka mell
- 1 közepes cukkini
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 kk. kurkuma
- fehér bors
- só
- olaj
- víz
- 2 dl főzőtejszín
- étkezési keményítő vagy liszt
Elkészítése:
A hagymát kockára vágjuk és olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és rádobjuk a megtisztított, kockára vagy csíkokra vágott húst.
Felöntjük némi vízzel, fűszerezzük és tovább főzzük. Amikor félig kész, a megpucolt, kockázott cukkinit is beletesszük és így főzzük tovább,
míg el nem készül.
Mielőtt elzárnánk, hozzákeverjük a főzőtejszínt, melyben előzőleg simára kevertünk 1-2 csapott ek. keményítőt vagy lisztet. Megkóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük, majd 2-3 perc után elzárjuk.
Nokedlivel, főtt tésztával, vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

