Tejszínes brokkolis tenger gyümölcsei spagetti recept

Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 50 dkg spagetti tészta
- 50 dkg tenger gyümölcsei mix
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 3 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt kömény
- 2,5 dl főzőtejszín
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk az apróra kockázott fokhagymát és a tenger gyümölcsei mixet, majd 2-3 percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés köményt szórunk rá, beletesszük a petrezselymet, majd felöntjük a borral.
Közben felteszünk vizet forrni, amikor felforrt beletesszük a rózsáira szedett brokkolit, 5 percig főzzük, majd levesszük. Egy másik edényben a tésztának forralunk vizet, megfőzzük.
Amikor a bor már majdnem teljesen elpárolgott, hozzáöntjük a tejszínt és összeforraljuk. A párolt brokkolit hozzákeverjük a tenger gyümölcseihez, 2 percig főzzük vele.
A kifőtt spagettivel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »