Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös gombapaprikás recept

Tejfölös gombapaprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg gomba
    • 10 dkg bacon
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • szerecsendió
    • őrölt bors
    • majoránna
    • kakukkfű
    • 1 tk Erős Pista (el is hagyható)
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A bacont és a gombát vágjuk fel ízlés szerint (én a bacont apró kockákra vágtam, a gombát vékonyan felszeleteltem).

    Egy edénybe öntsük bele az olajat, majd adjuk hozzá a bacont és kezdjük el sütni. Amikor már kezd világos színt kapni, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a vékonyra szeletelt gombát, majd keverjük alaposan össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, és a pirospaprikával. Közben többször keverjük meg, még a gomba elég levet nem enged, nehogy leégjen (nem kell alá külön vizet önteni, mert a gomba párolódás közben elég sok vizet enged!).

    Az edényt tetejét félig fedjük le, majd addig pároljuk még a gomba félpuhára párolódik. Ekkor keverjük hozzá a tejfölt, majd addig pároljuk még a szaftja besűrűsödik, és a gomba készre párolódik.

    Ameddig a gomba fő, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én galuskát főztem, de illik hozzá a rizs, a tészta, vagy éppen a tarhonya is.

    Tálaláskor szedjük a köretet tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült tejfölös gombapaprikást. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá fejes salátát, vagy savanyúságot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá