Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A bacont és a gombát vágjuk fel ízlés szerint (én a bacont apró kockákra vágtam, a gombát vékonyan felszeleteltem).
Egy edénybe öntsük bele az olajat, majd adjuk hozzá a bacont és kezdjük el sütni. Amikor már kezd világos színt kapni, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a vékonyra szeletelt gombát, majd keverjük alaposan össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, és a pirospaprikával. Közben többször keverjük meg, még a gomba elég levet nem enged, nehogy leégjen (nem kell alá külön vizet önteni, mert a gomba párolódás közben elég sok vizet enged!).
Az edényt tetejét félig fedjük le, majd addig pároljuk még a gomba félpuhára párolódik. Ekkor keverjük hozzá a tejfölt, majd addig pároljuk még a szaftja besűrűsödik, és a gomba készre párolódik.
Ameddig a gomba fő, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én galuskát főztem, de illik hozzá a rizs, a tészta, vagy éppen a tarhonya is.
Tálaláskor szedjük a köretet tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült tejfölös gombapaprikást. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá fejes salátát, vagy savanyúságot.