Tejberizs recept

Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 2 dkg vaj
- 5 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 5 dl tej
- só
Elkészítése:
Egy tapadásmentes lábasban a vajon megfuttatom a rizst, hozzáadom a kristálycukrot, egy csipet sót, és felöntöm 2 dl forró vízzel. Amikor azt már magába szívta, mehet rá a felforrósított tej. Lefedve, lassú tűzön megvárom, míg majdnem az összes tejet elfövi, akkor elzárom, és hagyom ,hogy a maradékot is felszívja. Tálalás előtt adom hozzá a vaníliáscukrot, és szükség esetén tejjel ízlés szerinti állagúra hígítom.
Tipp:
Kedvem szerint reszelt csokival, fahéjas, kakaós porcukorral stb. kínálom. Ez az adag kb. 3 torkos személynek elég.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »