Tavaszi melegszendvics recept

Hozzávalók:
- 5 szelet zsúrkenyér, bagette szeletelve vagy egyenes kifli is jó, hosszában megfelezve
- 5 db virsli (én Orsi baromfi virslit használtam, 5db van egy csomagban)
- 5 szál medvehagyma levél, csíkokra vágva,
- a medvehagyma virágja a díszítéshez
- 5 dkg trappista sajt (szeletelve majd vékony csíkokra vágva)
- 5 dkg sós szalonna, de bacon is jó (ez is vékony csíkokra vágva)
- mustár
Elkészítése:
A kenyér szeleteket megkenem mustárral, erre rászórom a medvehagyma csíkokat.
A virsliket hosszában félbevágom, vágott felükkel lefelé helyezem a mustáros, medvehagymás kenyérre. Gömbölyű felüket 5-6 helyen, kicsit ferdén bevagdosom, ebbe a vágásokba teszem a szalonna és sajt csíkocskákat felváltva, de akár együtt is mehet egy-egy vájatba a kettő.
A félkész szendvicseket előmelegített sütőben a grill fokozaton pirosodásig pirítom. Virsli fajta és szalonna függő, de kb.5-6 perc.
A kész szendvicseket fatányérom tálalom és a medvehagyma virágjával díszítem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »