Tarjás reggeli gazdagon recept

Hozzávalók:
- 6 kisebb szelet füstölt-főtt tarja
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek olaj
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 kígyóuborka harmada
- 4 szem koktélparadicsom
Elkészítése:
Először a zöldségeket megtisztítjuk, majd a lila hagymát karikára, a paradicsomokat félbe vágjuk, az uborkát felkarikázzuk.
A tarját felszeleteljük kb. 0,5 cm vastagra, majd egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.
Ezután a tojásokat is ízlés szerinti keménységre sütjük. (Külön nem sóztam a tojást, mivel a tarja kellőképpen sós volt.)
A tojást, a tarját és a zöldségeket tányérra rendezzük és friss kenyérrel azonnal kínáljuk.
Tipp:
Ez a reggeli nem igényel túl nagy szakács tudományt, de néha van úgy az ember lánya, hogy csak töri a fejét, hogy mi is kerüljön a tányérra. Ilyenkor jól jön egy ötlet. Tulajdonképpen tarja helyett sonkával is készíthető vagy kolbászt, illetve szalonnát is süthetünk hozzá. A fantáziánk és a hűtőnk tartalma szabhat csak határt :-)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »