Szőlős almaszósz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 alma
- 1 nagy fürt fehér szőlő
- 2 dl tejföl
- fél csomag vaníliás pudingpor
- őrölt fahéj
- kevés őrölt szegfűszeg
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom leve
- pici só
- ízlés szerint kristálycukor
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a szőlőt leszemezzük, majd kevés vízben /éppen ellepje/ feltesszük főni. A tejföl, a pudingpor és a vaníliás cukor kivételével mindent hozzáadunk.
Ha az alma és a szőlő megpuhult, behabarjuk a tejföllel elkevert pudingporral. Egyet forr és levesszük a tűzről.
Tipp:
Főtt és sült húsok mellé kínáljuk, önmagában is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »