Szőlős almaszósz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 alma
- 1 nagy fürt fehér szőlő
- 2 dl tejföl
- fél csomag vaníliás pudingpor
- őrölt fahéj
- kevés őrölt szegfűszeg
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom leve
- pici só
- ízlés szerint kristálycukor
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a szőlőt leszemezzük, majd kevés vízben /éppen ellepje/ feltesszük főni. A tejföl, a pudingpor és a vaníliás cukor kivételével mindent hozzáadunk.
Ha az alma és a szőlő megpuhult, behabarjuk a tejföllel elkevert pudingporral. Egyet forr és levesszük a tűzről.
Tipp:
Főtt és sült húsok mellé kínáljuk, önmagában is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »