Szőlős almaszósz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 alma
- 1 nagy fürt fehér szőlő
- 2 dl tejföl
- fél csomag vaníliás pudingpor
- őrölt fahéj
- kevés őrölt szegfűszeg
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom leve
- pici só
- ízlés szerint kristálycukor
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a szőlőt leszemezzük, majd kevés vízben /éppen ellepje/ feltesszük főni. A tejföl, a pudingpor és a vaníliás cukor kivételével mindent hozzáadunk.
Ha az alma és a szőlő megpuhult, behabarjuk a tejföllel elkevert pudingporral. Egyet forr és levesszük a tűzről.
Tipp:
Főtt és sült húsok mellé kínáljuk, önmagában is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »