Szír foul recept

Hozzávalók:
- 1 konzerv lóbab
- tahina/szezánmagpaszta
- víz
- 2 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint
- só, őrölt arab római kömény, arab őrölt paprika, citrom leve, friss, vagy szárított menta, gránátalma, paradicsom, olívaolaj
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A konzerv babot kicsit felmelegítjük,félrerakjuk. 1-2 dl tahinát elkeverünk kis vízzel,hogy egy jó állagú masszát kapjunk,ne legyen sűrű.
Fokhagymát belereszeljük, fél citrom levét kb belecsepegtetünk, sózzuk ízlés szerint, elkeverjük és beleöntjük a babot. A tetejére római köményt szórunk és arab durvára darált fűszerpaprikát. Majd 1 paradicsomot felkockázva rádobálunk, ha szezonja van a gránátalmának, nyugodtan tehetünk bele, mert mennyei lesz tőle.
Mentával ízesítjük és a végén bőségesen meglocsoljuk olívával. Friss meleg pitával tálaljuk és tunkoljuk.
Nagyon laktató!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »