Szezámmagos rántott tök uborkás mártogatóssal recept

Hozzávalók:
- 2 kisebb tök
- só
- szezámmag
- liszt
- tojás
- morzsa
- olaj
Mártogatós:
- 1 kis pohár tejföl, vagy natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb kígyó uborka
- só
Elkészítése:
A tököt alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát sózzuk.
Szokásos módon panírozzuk, annyi különbséggel, hogy a morzsába keverünk szezámmagot. Bő olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük.
Mártogatós:
A tejfölbe belereszeljük az uborkát és a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, hűtve tálaljuk.
A szezámmagos rántott tök uborkás mártogatóssal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »