Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos rántott tök uborkás mártogatóssal recept

Szezámmagos rántott tök uborkás mártogatóssal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 kisebb tök
    • szezámmag
    • liszt
    • tojás
    • morzsa
    • olaj

    Mártogatós:

    • 1 kis pohár tejföl, vagy natúr joghurt
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb kígyó uborka

    Elkészítése:

    A tököt alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát sózzuk.

    Szokásos módon panírozzuk, annyi különbséggel, hogy a morzsába keverünk szezámmagot. Bő olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük.

    Mártogatós:

    A tejfölbe belereszeljük az uborkát és a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, hűtve tálaljuk.

    A szezámmagos rántott tök uborkás mártogatóssal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 110 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá