Szezámmagos rántott tök uborkás mártogatóssal recept

Hozzávalók:
- 2 kisebb tök
- só
- szezámmag
- liszt
- tojás
- morzsa
- olaj
Mártogatós:
- 1 kis pohár tejföl, vagy natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb kígyó uborka
- só
Elkészítése:
A tököt alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát sózzuk.
Szokásos módon panírozzuk, annyi különbséggel, hogy a morzsába keverünk szezámmagot. Bő olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük.
Mártogatós:
A tejfölbe belereszeljük az uborkát és a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, hűtve tálaljuk.
A szezámmagos rántott tök uborkás mártogatóssal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »