Szezámmagos rántott tök uborkás mártogatóssal recept

Hozzávalók:
- 2 kisebb tök
- só
- szezámmag
- liszt
- tojás
- morzsa
- olaj
Mártogatós:
- 1 kis pohár tejföl, vagy natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb kígyó uborka
- só
Elkészítése:
A tököt alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát sózzuk.
Szokásos módon panírozzuk, annyi különbséggel, hogy a morzsába keverünk szezámmagot. Bő olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük.
Mártogatós:
A tejfölbe belereszeljük az uborkát és a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, hűtve tálaljuk.
A szezámmagos rántott tök uborkás mártogatóssal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »