Szezámmagos rántott tök uborkás mártogatóssal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 kisebb tök
  • szezámmag
  • liszt
  • tojás
  • morzsa
  • olaj

Mártogatós:

  • 1 kis pohár tejföl, vagy natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb kígyó uborka

Elkészítése:

A tököt alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát sózzuk.

Szokásos módon panírozzuk, annyi különbséggel, hogy a morzsába keverünk szezámmagot. Bő olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük.

Mártogatós:

A tejfölbe belereszeljük az uborkát és a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, hűtve tálaljuk.