Szabolcsi túrós cinke recept
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 8-10 ek liszt
- pici só
- 25-50 dkg túró
- 1 nagypohár tejföl
- 5-10 dkg olvasztott zsír
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, és megfőzzük (annyi vizet öntünk rá, hogy az ellepje). Sóval ízesítjük. Amikor a burgonya megfőtt, anélkül, hogy a maradék vizet leöntenénk róla, a liszttel pépesre törjük. (Annyi lisztet kell hozzáadni, hogy ne legyen túl kemény, de keményebb legyen kicsit, mint a burgonyapüré.) . Ezután kiszaggatjuk a krumplit az olvasztott zsírral kis szeletkékre, és megszórjuk a túróval. És meglocsoljuk tejföllel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

