Szabolcsi túrós cinke recept

Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 8-10 ek liszt
- pici só
- 25-50 dkg túró
- 1 nagypohár tejföl
- 5-10 dkg olvasztott zsír
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, és megfőzzük (annyi vizet öntünk rá, hogy az ellepje). Sóval ízesítjük. Amikor a burgonya megfőtt, anélkül, hogy a maradék vizet leöntenénk róla, a liszttel pépesre törjük. (Annyi lisztet kell hozzáadni, hogy ne legyen túl kemény, de keményebb legyen kicsit, mint a burgonyapüré.) . Ezután kiszaggatjuk a krumplit az olvasztott zsírral kis szeletkékre, és megszórjuk a túróval. És meglocsoljuk tejföllel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »