Sült párizsi szeletek mártással recept

Hozzávalók:
- párizsi kb.1-1,5 cm vastagra szeletelve
- olaj,zsír vagy vaj
- tejföl (nagy doboz)
- mustár (kis tubus)
- ételízesítő
- őrölt bors
Elkészítése:
A párizsi szeleteket zsíradékkal kikent tepsibe teszem egymás mellé. Egy tálkában keverek össze tejfölt, ízlés szerint mustárt és a fenti fűszereket. Ebből a mártásból teszek a szeletek tetejére annyit, hogy ne folyjon le. Sütőben először nagyobb lángon, majd mérsékelt tűznél megsütöm.A ki megengedheti magának, tehet rá szeletelt vagy reszelt sajtot. Hogy mennyi párizsi kell hozzá? Attól is függ, hogy önálló ételként készítjük vagy második fogásnak. 4 tagú családnak, ha jó étvágyúak és önálló fogás, akkor 4-4 szeletet számítsunk legalább, ahhoz kb.1 nagy tejföl, 1 kis tubusos mustár kell, a fűszerekből ízlés szerint. Nálunk ezt véletlenül mindenki nagyon szereti, ezért is ajánlom Nektek is szeretettel!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »