Sült párizsi szeletek mártással recept

Hozzávalók:
- párizsi kb.1-1,5 cm vastagra szeletelve
- olaj,zsír vagy vaj
- tejföl (nagy doboz)
- mustár (kis tubus)
- ételízesítő
- őrölt bors
Elkészítése:
A párizsi szeleteket zsíradékkal kikent tepsibe teszem egymás mellé. Egy tálkában keverek össze tejfölt, ízlés szerint mustárt és a fenti fűszereket. Ebből a mártásból teszek a szeletek tetejére annyit, hogy ne folyjon le. Sütőben először nagyobb lángon, majd mérsékelt tűznél megsütöm.A ki megengedheti magának, tehet rá szeletelt vagy reszelt sajtot. Hogy mennyi párizsi kell hozzá? Attól is függ, hogy önálló ételként készítjük vagy második fogásnak. 4 tagú családnak, ha jó étvágyúak és önálló fogás, akkor 4-4 szeletet számítsunk legalább, ahhoz kb.1 nagy tejföl, 1 kis tubusos mustár kell, a fűszerekből ízlés szerint. Nálunk ezt véletlenül mindenki nagyon szereti, ezért is ajánlom Nektek is szeretettel!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »