Sült párizsi szeletek mártással

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • párizsi kb.1-1,5 cm vastagra szeletelve
  • olaj,zsír vagy vaj
  • tejföl (nagy doboz)
  • mustár (kis tubus)
  • ételízesítő
  • őrölt bors

Elkészítése:
A párizsi szeleteket zsíradékkal kikent tepsibe teszem egymás mellé. Egy tálkában keverek össze tejfölt, ízlés szerint mustárt és a fenti fűszereket. Ebből a mártásból teszek a szeletek tetejére annyit, hogy ne folyjon le. Sütőben először nagyobb lángon, majd mérsékelt tűznél megsütöm.A ki megengedheti magának, tehet rá szeletelt vagy reszelt sajtot. Hogy mennyi párizsi kell hozzá? Attól is függ, hogy önálló ételként készítjük vagy második fogásnak. 4 tagú családnak, ha jó étvágyúak és önálló fogás, akkor 4-4 szeletet számítsunk legalább, ahhoz kb.1 nagy tejföl, 1 kis tubusos mustár kell, a fűszerekből ízlés szerint. Nálunk ezt véletlenül mindenki nagyon szereti, ezért is ajánlom Nektek is szeretettel!