Sült padlizsán saláta recept
Hozzávalók:
- 1 nagy padlizsán
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék (sótlan) kesudió
- só
- bors
- borsikafű
Elkészítése:
A padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szűrőbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlővel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütőben sütjük meg, akár teflon serpenyőben is lehet egy kevés olíva olajon).
A megsült padlizsánt miután kihűlt, egy tálban összekeverjük (óvatosan, hogy ne törjön szét nagyon) a joghurttal és a tejföllel majd belereszeljük a fokhagymát és sóval, borssal, csipetnyi borsikafűvel fűszerezzük.
A kesudiót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk (megvárjuk amíg kihűl) és tálalás előtt a salátához keverjük.
Tipp:
Grillezett vagy sült húsokhoz passzol leginkább. Jó kiegészítője lehet más köreteknek (pl rizs).
A padlizsánt megsüthetjük hozzá grillen vagy sütőben, de akár egy kis olívaolajon is a serpenyőben.