Sült padlizsán saláta recept

Hozzávalók:
- 1 nagy padlizsán
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék (sótlan) kesudió
- só
- bors
- borsikafű
Elkészítése:
A padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk és egy szűrőbe tesszük. Kb 15 perc állás után papírtörlővel leitatjuk róla a levet amit eresztett majd tetszés szerint megsütjük (grillezzük vagy sütőben sütjük meg, akár teflon serpenyőben is lehet egy kevés olíva olajon).
A megsült padlizsánt miután kihűlt, egy tálban összekeverjük (óvatosan, hogy ne törjön szét nagyon) a joghurttal és a tejföllel majd belereszeljük a fokhagymát és sóval, borssal, csipetnyi borsikafűvel fűszerezzük.
A kesudiót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk (megvárjuk amíg kihűl) és tálalás előtt a salátához keverjük.
Tipp:
Grillezett vagy sült húsokhoz passzol leginkább. Jó kiegészítője lehet más köreteknek (pl rizs).
A padlizsánt megsüthetjük hozzá grillen vagy sütőben, de akár egy kis olívaolajon is a serpenyőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »