Sült padlizsán recept

Hozzávalók:
- 2 közepes nagyságú padlizsán
- só
- őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- olaj
Elkészítés:
Alaposan megmossuk, megtörölgetjük a padlizsánokat, majd dobókocka nagyságúra vágjuk. (Csak akkor hámozzuk meg, ha túl vastag a héja.) Papírtörülközővel leitatjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük, és itatóspapírra vagy papírtörülközőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leszedjük róla. Ezután forró tálra rakjuk, majd sóval, borssal meg finomra vágott petrezselyemmel és fokhagymával gazdagon meghintjük. Ha nem szeretjük a nyers fokhagyma ízét, a sütés előtt az olajba dobjuk az egész fokhagymagerezdeket, aranysárgára sütjük, kivesszük, és ebben az olajban sütjük meg a padlizsánt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »