Sült padlizsán

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 közepes nagyságú padlizsán
  • őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj

Elkészítés:
Alaposan megmossuk, megtörölgetjük a padlizsánokat, majd dobókocka nagyságúra vágjuk. (Csak akkor hámozzuk meg, ha túl vastag a héja.) Papírtörülközővel leitatjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük, és itatóspapírra vagy papírtörülközőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leszedjük róla. Ezután forró tálra rakjuk, majd sóval, borssal meg finomra vágott petrezselyemmel és fokhagymával gazdagon meghintjük. Ha nem szeretjük a nyers fokhagyma ízét, a sütés előtt az olajba dobjuk az egész fokhagymagerezdeket, aranysárgára sütjük, kivesszük, és ebben az olajban sütjük meg a padlizsánt.