Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült kolbászgyűrű recept

Sült kolbászgyűrű
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg baromfi lecsókolbász
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A kolbász rudak két végét egyenesre vágjuk, és arasznyi hosszúra daraboljuk.
    Egy éles késsel kb. 3-4 mm vastag karéjokat vágunk rá ügyelve, hogy ne vágjuk át teljesen, de egyforma mélyek legyenek a vágások.

    Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a kolbászokat az oldalukra fektetve kezdjük sütni. Ami azt jelenti, hogy az át nem vágott rész az oldalán legyen. Így fog a bevagdalt kolbász gyűrűformát felvenni.

    Majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.

    Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

    Tipp:

    Sokszor nagyon nehéz kitalálni, hogy mi kerüljön reggelire az asztalra. Van, hogy a legegyszerűbb étel is egy kis változtatással újdonság lehet. Pont így történt ez a kolbásszal is. Egyszerűen bevágtam és megsütöttem. Ki friss zöldségekkel, paradicsommal, paprikával, uborkával kérte, ki mustárral és ketchuppal. Persze a friss kenyér elmaradhatatlan.

    A sült kolbászgyűrű kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 287 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 26 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá