Sült kolbászgyűrű recept

Hozzávalók:
- 35 dkg baromfi lecsókolbász
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A kolbász rudak két végét egyenesre vágjuk, és arasznyi hosszúra daraboljuk.
Egy éles késsel kb. 3-4 mm vastag karéjokat vágunk rá ügyelve, hogy ne vágjuk át teljesen, de egyforma mélyek legyenek a vágások.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a kolbászokat az oldalukra fektetve kezdjük sütni. Ami azt jelenti, hogy az át nem vágott rész az oldalán legyen. Így fog a bevagdalt kolbász gyűrűformát felvenni.
Majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Sokszor nagyon nehéz kitalálni, hogy mi kerüljön reggelire az asztalra. Van, hogy a legegyszerűbb étel is egy kis változtatással újdonság lehet. Pont így történt ez a kolbásszal is. Egyszerűen bevágtam és megsütöttem. Ki friss zöldségekkel, paradicsommal, paprikával, uborkával kérte, ki mustárral és ketchuppal. Persze a friss kenyér elmaradhatatlan.
A sült kolbászgyűrű kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 26 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »