Sült kolbászgyűrű

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 35 dkg baromfi lecsókolbász
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A kolbász rudak két végét egyenesre vágjuk, és arasznyi hosszúra daraboljuk.
Egy éles késsel kb. 3-4 mm vastag karéjokat vágunk rá ügyelve, hogy ne vágjuk át teljesen, de egyforma mélyek legyenek a vágások.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a kolbászokat az oldalukra fektetve kezdjük sütni. Ami azt jelenti, hogy az át nem vágott rész az oldalán legyen. Így fog a bevagdalt kolbász gyűrűformát felvenni.

Majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.

Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

Tipp:

Sokszor nagyon nehéz kitalálni, hogy mi kerüljön reggelire az asztalra. Van, hogy a legegyszerűbb étel is egy kis változtatással újdonság lehet. Pont így történt ez a kolbásszal is. Egyszerűen bevágtam és megsütöttem. Ki friss zöldségekkel, paradicsommal, paprikával, uborkával kérte, ki mustárral és ketchuppal. Persze a friss kenyér elmaradhatatlan.