Spárgás fritatta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 5 dkg húsos, füstölt szalonna
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 marék reszelt sajt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl tejszín
- 50 dkg spárga
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A spárgát meghajlítjuk és ahol hajlik, ott eltörjük.
Egy edényben vizet forralunk, kevés sót adunk hozzá és kb 3 percig főzzük benne a spárgák zsenge részét. Jeges vízbe szedjük és kihűtjük, majd alaposan lecsepegtetjük és leitatjuk róla a vizet. Mielőtt rátennénk a tojásra, kicsit összevágjuk, de akár egészben is maradhat.
A szalonnát felaprítjuk, majd alacsony lángon kiolvasztjuk a zsírját. Ha szükséges, akkor kevés olajat vagy zsírt tehetünk alá. Fontos, hogy olyan serpenyőben készítsük, amit majd betehetünk a sütőbe!
Közben a hagymát felkarikázzuk és elkezdjük dinsztelni a szalonnán. Amikor már félig megpuhul, akkor rátesszük a zúzott fokhagymát is és együtt pirítjuk.
Közben a tojásokat felütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt és felverjük, majd végül beleforgatjuk a sajtot is.
A szalonnás alapot levesszük a tűzről, majd ráöntjük a tojásos keveréket, rászórjuk a spárgát és a tetejét kitesszük a gerezdekre vágott paradicsommal.
Kb 20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »