Spagetti recept
Hozzávalók:
- 30 dkg hús vékony csíkokra vagy kockákra felszelve
- 50 dkg spagetti száraz tészta
- só
- őrölt bors
- 2 ek (olíva)olaj
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 db paradicsom
- 1 kicsi doboz sűrített paradicsom
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 mk csípős porpaprika
- 1 ek méz
- 1 ek petrezselyemzöld aprítva
Elkészítése:
Először a tésztát sós vízben félkeményre kifőzzük,vízzel leöblítjük és leszűrjük. A kaliforniai paprikát vékonyabbra szeljük,a paradicsomot is feldaraboljuk. Egy nagyobb lábasban a felmelegített olajra rátesszük a felcsíkozott húst,kevergetve jól lepirítjuk,majd rátesszük a paprikát,paradicsomot,vöröshagymát,tovább kevergetjük, sütjük. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, csípős porpaprikát,ezzel is jól összesütjük,sózzuk,borsozzuk,tehát csak a sütés vége felé,majd 4-5 dl vízzel felöntjük,összefőzzük,jól össze fog sűrűsödni. A végén hozzáadjuk a mézet és petrezselyemzöldet.
A kész húsos szószba keverjük a kifőzött tésztánkat és összeforraljuk, kb 5 percig kevergetve készre főzzük. Reszelt sajttal vagy anélkül tálaljuk,ki hogyan szereti.