Sóskamártás főtt burgonyával, tükörtojással recept

Hozzávalók:
- 250 g sóska
- 1 evőkanál olaj vagy vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukor (nem púpos)
- 2-3 evőkanál tejföl
- kb 4-5 dl tej
- só
Elkészítése:
A sóskalevelekről lehúzom a szárat és a középső, fő eret, majd megmosom, lecsepegtetem.
Az olajat felhevítem és a sóskát jól átdinsztelem rajta. Közben a levelek elsötétülnek és összeesnek. Hozzáadom a lisztet és kevés tejjel csomómentesen elkeverem. Botmixerrel kissé pürésítem, ezután belekeverem a tejfölt és az összes tejet hozzáadva felforralom.
Ízesítem sóval, cukorral, tejjel beállítom a megfelelő sűrűséget, egy perc forralás után kész. Főtt burgonyával és tükörtojással tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »