Sonkás zöldbab recept

Hozzávalók:
- 75 dkg friss vagy másfél csomag mélyhűtött zöldbab
- 20 dkg főtt füstölt hús
- 5 dkg vaj
- fokhagyma
- só
- 1 csokor petrezselyemzöld
- csipetnyi őrölt bors
Elkészítés:
A megforrósított vajban néhány percig pirítjuk a laskára vágott füstölt húst, beledobjuk az összetört fokhagymát, végül az ujjnyi darabokra vágott, sós vízben puhára főtt, lecsepegtetett zöldbabot. Jól át forrósítva, egy kevés borssal meghintve tálaljuk. Rizskörítés illik hozzá. Ha konzervből készítjük, akkor egy nagy üveg leszűrt konzervbab kell hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »