Sonkás tepsis karfiol recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 nagy karfiol
- 20 dkg zsemlemorzsa (pirítva finomabb)
- kevés vaj
- 1 kis doboz tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- ételízesítő
- grill zöldség fűszer
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 csomag sonka, vagy bacon
- 20 dkg reszelt sajt (ha a fele füstölt, még finomabb)
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük,majd sós, ételízesítős vízben megfőzzük és leszűrjük.
A zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolokat, majd kivajazott tepsibe tesszük, megszórjuk ételízesítővel, grillfűszerrel.
A tojást belekeverjük a tejfölbe, majd a sót, borsot is (esetleg zúzott fokhagyma is kerülhet bele),
és ezzel a keverékkel leöntjük a karfiolokat.
Megszórjuk a felkockázott sonkával (baconnel), apróra vágott petrezselyemmel.
Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt elősütjük.
Majd kivesszük, megszórjuk bőven reszelt sajttal,és további kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Ha pirul a tetején a sajt, akkor jó.
Tipp:
Nagyon finom, nem száraz étel, ráadásul kiadós és laktató.
A sonkás tepsis karfiol kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 178 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 9 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.