Sonkás tepsis karfiol recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagy karfiol
- 20 dkg zsemlemorzsa (pirítva finomabb)
- kevés vaj
- 1 kis doboz tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- ételízesítő
- grill zöldség fűszer
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1-2 csomag sonka, vagy bacon
- 20 dkg reszelt sajt (ha a fele füstölt, még finomabb)
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük,majd sós, ételízesítős vízben megfőzzük és leszűrjük.
A zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolokat, majd kivajazott tepsibe tesszük, megszórjuk ételízesítővel, grillfűszerrel.
A tojást belekeverjük a tejfölbe, majd a sót, borsot is (esetleg zúzott fokhagyma is kerülhet bele),
és ezzel a keverékkel leöntjük a karfiolokat.
Megszórjuk a felkockázott sonkával (baconnel), apróra vágott petrezselyemmel.
Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt elősütjük.
Majd kivesszük, megszórjuk bőven reszelt sajttal,és további kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Ha pirul a tetején a sajt, akkor jó.
Tipp:
Nagyon finom, nem száraz étel, ráadásul kiadós és laktató.
A sonkás tepsis karfiol kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

