Sonkás-sajtos omlett recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 3 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy csipet só
- 2-3 szelet csirkemell sonka
- 1 púpos ek reszelt sajt
- 1 kk olaj
Elkészítése:
A sonkát apró kockára vágjuk. Egy közepes serpenyőben kevés olajat forrósítunk.
A tojásokat egy tálba ütjük, és a sóval egy villa segítségével kicsit felverjük. A felvert tojást a forró serpenyőbe öntjük, ahol közepesnél kisebb lángon sütjük.
Rászórjuk a sonkát, majd a reszelt sajtot. Ízlés szerinti szilárdságig sütjük.
Melegen, apróra vágott metélőhagymával megszórva és friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Ma egy roppant egyszerű tojásos reggelit készítettem a hűtőben talált maradékok felhasználásával.
Melegen az igazi. A friss, ropogós héjú kenyér elmaradhatatlan kísérője.
A sonkás-sajtos omlett kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 171 kcal
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 11 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.